Suport multillengua


Des de la versió 1.04.0.0001 i posteriors, l'Easy Code utilitza cadenes de text Unicode (UTF-16, és a dir, 2 bytes per caràcter) i ofereix la possibilitat de manejar pràcticament tots els idiomes dins de l'IDE. Conseqüentment, les cadenes de text ja no es troben dins del fitxer executable, sinó que totes les cadenes de text utilitzades per l'Easy Code estan incloses en fitxers específics, amb l'extensió lge, que s'han de trobar a la carpeta Language. Cada idioma ha de tenir el seu propi fitxer .lge, de manera que estigui disponible per a l'Easy Code. Per a més informació sobre els fitxers d'idioma, si us plau consulteu el tòpic Fitxers d'idioma.

El suport total per l'Unicode ha estat implementat des del Windows NT i posteriors, però no en Windows 95/98/ME. Per això, i per tal que l'Easy Code pugui funcionar a tots els sistemes Windows, primer comprova la plataforma on es troba. Si es troba en Windows 95/98/ME, les cadenes de text es converteixen a ANSI mitjantçant la funció de l'API WideCharToMultiByte. Això comporta que no tots els idiomes puguin ser degudament representats en Windows 95/98/ME, per tant, les llengües que tenen més d'un byte per caràcter no apareixen a la llista de llengües disponibles, atès que no es poden mostrar correctament. Si voleu un suport total de l'Unicode, utilitzeu l'Easy Code en un sistema Windows NT o posterior.

Fins i tot quan es troba en Windows NT o posteriors, l'Easy Code només utilitza cadenes Unicode per als textos relacionats amb l'IDE (menús i missatges), és a dir, només per les cadenes que es troben al corresponent fitxer d'idioma. Les cadenes relacionades amb els projectes (p.e. el nom del projecte, o els noms de les finestres i mòduls) es tracten sempre en mode ANSI. Per tant, tingueu en compte les consideracions següents:

1 - L'editor de codi sempre treballa en mode ANSI (vegeu les OBSERVACIONS).
2 - Tots els textos dels projectes de l'Easy Code sempre es tracten i es desen com a text ANSI.
3 - Tots els fitxers i carpetes dels projectes de l'Easy Code sempre es manegen en mode ANSI.


OBSERVACIONS: L'editor de codi ha estat dissenyat per a treballar NOMÉS amb fonts ANSI que tinguin una amplada fixa ("fixed-pitch"). Si no, el codi no es mostrarà correctament a l'editor. Fonts com, per exemple, "Courier", "Courier New" (predeterminada), "Fixedsys" o "Lucida" funcionaran perfectament bé.


Si el fitxer .lge corresponent a la vostra llengua no es troba a la carpeta Language, podeu crear-lo fàcilment vosaltres mateixos. Per a fer-ho, si us plau seguiu les instruccions indicades al tòpic Fitxers d'idioma.


OBSERVACIONS: Si creeu un nou fitxer d'idioma, si us plau envieu-me'l per tal que el pugui incloure a les properes versions de l'Easy Code. Gràcies.