Activant els temes XP (només projectes exe)


L'Easy Code us permet incloure un manifest d'XP al projecte de manera automàtica. Els temes XP activen els "Windows Common controls 6.0" per tal d'aprofitar la nova aparença dels controls als sistemes Windows XP i posteriors. Un manifest és un fitxer de text en format XML, i per tal que l'Easy Code pugui incloure'l a l'executable, el fitxer manifest s'ha de dir Manifest.xml i estar a la carpeta Res del projecte. A més, cal marcar l'opció Fitxer Manifest.xml de les Propietats del projecte. D'aquesta manera, s'inclourà al fitxer executable com un recurs i s'activaran els nous controls. Aquí teniu un senzill exemple d'un manifest de tema XP:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
<assemblyIdentity
    version="1.0.05.0001"
    processorArchitecture="x86"
    name="EasyCode.exe"
    type="win32"
/>
<description>Entorn visual de programació en assemblador</description>
<dependency>
    <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity
        type="win32"
        name="Microsoft.Windows.Common-Controls"
        version="6.0.0.0"
        publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
        processorArchitecture="x86"
        language="*"
        />
    </dependentAssembly>
</dependency>
</assembly>

Només heu de substituir els camps version, name i description (els que es mostren en font negreta de color blau). Aquesta opció inclou el manifest al fitxer executable com un recurs (la manera que jo prefereixo), però també podeu incloure un manifest canviant el nom del fitxer XML pel nom de l'executable més .manifest. Per exemple, per un programa que tingui el nom AppName.exe el fitxer manifest s'hauria de dir:

AppName.exe.manifest

Per tant, canvieu el nom del fitxer XML per AppName.exe.manifest i poseu-lo en el mateix directori que el fitxer EXE:

AppName.exe
AppName.exe.manifest


Proveu d'incloure un fitxer Manifest a tots els exemples que venen amb l'Easy Code, genereu-los, i veureu l'aparença dels nous "common controls" als sistemes Windows XP i posteriors.


IMPORTANT: Des de la versió 1.03.0.0001 i posteriors, l'Easy Code pot generar un fitxer Manifest.xml genèric i incloure'l al projecte. Per a més informació, llegiu els tòpics INICIANT L'EASY CODE i Incloent un Manifest al projecte.

OBSERVACIONS: En temps de disseny, o quan es prova una finestra, tots els objectes control es mostren amb el nou estil dels 'common controls' si l'opció Fitxer Manifest.xml està marcada a les Propietats del projecte. Altrament, es mostraran amb l'estil antic dels controls.

AVÍS: Tingueu en compte que el fitxer Manifest.xml no té cap efecte per a sistemes Windows anteriors a l'XP.